” Fulsjung” tillsammans i köket – jättekul!

Många har blivit så ängsliga – inte kan väl jag sjunga? Det gör väl bara proffsen på barnens Ipad? Envägskommunikation är faktiskt inte så kul. Barnen blir tysta och tittar. Grejen är att sjunga tillsammans. Dessutom får ni en kul stund som gör köksstöket roligare och bilresan kortare. Ni känner gemenskap, vädrar lungorna, blir glada och främjar samtidigt språkutveckling och fantasi. Vad sjöng ni hemma när du var liten? Vad sjöng ni i skolan? Om du inte kommer ihåg, så fråga dina barn vad de sjunger på förskolan. Låt dem lära dig sångerna.
Det finns en härlig sångbok: Svenska barnvisor av Tina Ahlin med texter, noter till inspelat komp: En kareokebok för hela familjen. Lyssna och sjung med! Snart hittar ni på era egna, glada tokiga varianter både på melodi och text. Varför inte hitta på en kul sång om tårtan som blev så ful att ni la på massor av grädde och strössel?
Ha det kul! Hojta på!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copyright 2024 © text & layout All rights reserved Helena Forne Wästlund. Bilder: Shutterstockprenumeration. Programmering i Wordpress: interwebsite webbyrå.