Referenser

Helena Forne-Wästlund, utnämnd till Årets logoped 2010 av Stamningsförbundet.

Motivering: "Helena kommer till oss i Jukkasjärvi under flera långa perioder för att hjälpa vår son med sin stamning. Hon följer upp med övningar och telefonsamtal. Hennes otroliga engagemang och tålamod har gjort att vi idag har en son som klarar sig väldigt bra i sitt sociala liv bl.a. telefonsamtal, skolredovisningar mm. Vi har mycket att tacka Helena för." Vi vill framföra våra gratulationer och tacka dig för din insats"

Hej Helena! "Tack för att du lärt mej så mycket med orden, Kram"

” Ett stort tack till landstinget i Stockholm och ett ännu större tack till dig, Helena som genom vänlighet och tålamod har lotsat mig igenom Dr Fluency till ett mer harmoniskt och stamningsfritt liv. Du får en stor stjärna i himlen Helena.

”Som förälder så tyckte jag att det var bra att träffa andra föräldrar vars barn stammar. Samt också känslan av att veta att någon verkligen tog tag i stamningen. Så att man kände att någonting ”hände”.

” Hej Helena!

För mig har behandlingen betytt självförtroende, och enligt mig är det viktigast för att du ska lyckas med ditt flyt. Du måste våga misslyckas för att lyckas!!! Behandlingens viktigaste del för mig var allt det praktiska, när du tvingade ut oss i stan och när du tvingade oss att busringa.

" Jag har under cirka tre månader gått igenom Precision Fluency Shaping Program under ledning av Helena Forne-Wästlund. Med anledning av att jag inte är bosatt i Sverige skedde vår kommunikation över internet, ett koncept som jag tycker fungerat bra. I genomsnitt hade vi ett till två samtal i veckan över Wire, en app där man kan föra videosamtal och skicka filer. Bara några dagar efter att jag avklarat de första övningarna märkte jag av förbättringar i mitt talflyt. Dessa förbättringar fortsatte i takt med att jag fick nya och mer komplicerade övningar att träna på. Vissa övningar uppfattade jag som mer effektiva än andra. Teknikerna som fungerade bäst för mig var mjuka övergångar samt röstkontroll. NU, efter att jag har avslutat programmet har jag ett avsevärt bättre talflyt än vad jag hade när jag började, även om det fortfarande finns rum för ytterligare förbättringar. Under de kommande månaderna kommer jag, i linje med Helenas råd, fortsätta göra övningarna 15–30 minuter om dagen. Mitt omdöme av programmet i helhet är väldigt gott. Det är för mig tydligt att övningarna, om man lägger tillräckligt mycket tid och energi på dem, för med sig ett gott resultat."

"”Datorprogrammet och Helena har inte bara hjälpt mig att kunna kontrollera min stamning, utan också fått mig att utvecklas som människa. Ett stort tack. ”

”Ett år har gått, tänk! Blev det som vi ville? Blev det bra eller är det kanon? Vi tror det sista. Utan dig Helena hade vi inte haft det så kul. Det har faktiskt inte upplevts som behandling, utan mer som idrottsträning – nå’n som siktar på att lyckas inom sin gren. Skillnaden är att vi inte behöver något OS i vår idrottsgren. Tack Helena för din starka tro på att vi kommer att lyckas!”

”Jag har stammat hela mitt liv. I olika perioder i livet har jag fått hjälp och tagit hjälp av olika terapier såsom "icke-undvikande", psykoterapi etc. Dessa stamningsterapier har i de flesta fall varit bra och givit mig stöd i mitt tal, både socialt och karriärt. Men fortfarande har jag stammat. Känt att talet och orden är fyllt av energi och som fått en övervärdering av mig - man får inte slösa med det. Men med talträningsbehandlingen med datorprogrammet kan jag för första gången ta kommandot över det flytande talet, förstärka det och öka andelen flyttal istället för blockeringar. Jag är inte längre ett offer för stamningsomständigheterna utan kan beroende på hur mycket jag tränar, för varje dag öka mitt flytande tal i alla olika talsituationer jag möter både i mitt sociala såväl som i mitt arbetsliv. Nu kan jag prata på, ja rentav bubbla på. Äntligen!!”

Copyright 2024 © text & layout All rights reserved Helena Forne Wästlund. Bilder: Shutterstockprenumeration. Programmering i Wordpress: interwebsite webbyrå.